5 dingen over de Indiase keuken waarvan we wedden dat je ze niet wist.

Mensen houden van Indiaas eten, sommige vanwege de kruiden, sommige vanwege het aroma en sommige vanwege de bevredigende inhoud. Het blijft urenlang in het bewustzijn hangen en soms op de handen in de vorm van kurkumavlekken, die zelfs na herhaaldelijk handen wassen niet meer weggaan.

Maar er zijn dingen over Indiaas eten en de Indiase keuken die de meeste mensen niet weten. Ze zijn zo specifiek voor de Indiase keuken dat de meeste mensen niet eens weten dat deze rituelen en eigenaardigheden bestaan.

Afkomstig uit India, bekend als de specerijenhoofdstad van de wereld, wordt Indiaas eten beschouwd als een mix van aromatische en overheerlijke kruiden. Maar dat is niet de hele waarheid. Veel Indiase gerechten worden gemaakt zonder kruiden te gebruiken – ja, zelfs geen enkele specerij. Er zijn nog veel meer spannende feiten; laten we er eens in duiken.

1. Flavours of India. Het is niet alleen pittig; Van Indiaas eten wordt gezegd dat het een mix is ​​van zes prominente smaken. Pittig, Zout, Zoet, bitter, zuur en samentrekkend. De ervaring van de kok, de combinatie van kruiden en hun geperfectioneerde verhoudingen brengen deze smaken naar voren. In de meeste gerechten zijn twee van deze zes smaken prominent aanwezig, terwijl vier juist heel subtiel zijn. Elk gerecht onderscheidt zich van de andere door deze dominantie en subtiliteit van smaken.
2. Hygiëne is niet alleen belangrijk; het is heilig.

Indiase keukens staan ​​bekend om hun heilige en religieuze toeschrijvingen. In een traditioneel Indiaas huishouden kan men niet koken in de keuken zonder een bad te nemen, pantoffels aan te trekken en iets te eten in de keuken. Het proeven van voedsel op smaak of zout tijdens de bereiding is verboden en wordt als onrein beschouwd. Regelmatig en veelvuldig handen wassen is verplicht.

3. Sommige beroemde gerechten die geassocieerd worden met India zijn in feite geen Indiaas.

Omdat ze pittig of zoet zijn of Indiaas aanvoelen, wil nog niet zeggen dat ze van Indiase oorsprong zijn; hoewel het in India is, hebben ze hun beste vorm gevonden. Enkele zeer prominente voorbeelden zijn Chicken Tikka Masala (Schotland), Samosa (Midden-Oosten), Saffron (Grieks/Romeins), Coffee (Brits), Daal-Chawal (Nepal), Gulab Jamun (mediterraan) Jalebi en onze eigen Biryani ( Perzische oorsprong).

4. Indiase koks hebben een hekel aan premixen.

Premixen zijn voor amateurs. Elke Indiase kok is trots op haar enorme kennis van melanges en verhoudingen. De meeste huishoudens gebruiken authentieke kruiden met een mix van zelfgeroosterde, geroosterde of rauwe varianten van elke specerij. Dezelfde specerij kan verschillende smaken geven op basis van zijn vorm, d.w.z. geroosterd en gemalen, geroosterd en niet gemalen, niet geroosterd en gemalen, of niet geroosterd en niet gemalen.

5. Er zijn meer dan 200 desserts.

Kheer, Gulab-jamun en Rasmalai zijn niet de enige desserts. De Indiase keuken heeft een grote variëteit van meer dan 200 verschillende desserts. De Portugezen brachten in de 14e eeuw geraffineerde suiker naar India; de authentieke desserts zijn gemaakt zonder suiker, met fruitextracten, honing of rietsuiker als zoetstoffen.

No Replies to "5 dingen over de Indiase keuken waarvan we wedden dat je ze niet wist."

    Leave a reply

    Your email address will not be published.

    Kessariya Kitchen
    × WhatsApp us Available from 06:00 to 23:59 Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday