Specerijen

Specerijen bepalen de Indiase keuken. Het enorme scala aan Indiase kruiden dat bij het koken wordt gebruikt, maakt de Indiase keuken erg intimiderend en complex voor een buitenstaander. En het is niet alleen het aantal kruiden, maar hun mixen, percentages en verhoudingen die worden gebruikt om iets te koken.

De meeste specerijen kunnen in hun geheel worden gebruikt, gemalen, geroosterd, rauw, half geroosterd en gemalen, rauw en gemalen, heel en geroosterd enzovoort, waarbij elke combinatie tot een heel ander resultaat leidt.

Daarom is het kennen van het recept en de hoeveelheid alleen geen garantie voor een perfect Indiaas gerecht.

India staat bekend als ’s werelds kruidenkom en is de grootste producent, exporteur en consument van specerijen. India produceert ongeveer 75 verschillende kruiden van de in totaal 109 kruiden die zijn vermeld door de International Standards Organization.

Bij Kessariya importeren we onze kruiden uit Kerela, de Spice Bowl of the World.
Dit zijn de vijf essentiële kruiden van de Indiase keuken.

 • Kardemom of Eliachi komt in twee varianten, groene kardemom, in de volksmond bekend als Choti-eliachi; voornamelijk gebruikt in snoep, desserts en thee. En de zwarte kardemom, ook wel bekend als moti-eliachi; gebruikt in reguliere gerechten en heeft een krachtig rokerig aroma en smaak.
 • Kruidnagel of Laung is technisch gezien een bloem en veel van de oliën worden eruit geperst voordat ze worden gedroogd en in de keuken worden gebruikt. Kruidnagel kan heel worden gebruikt of gemengd in kruidenmixen.
 • Kaneel of dal-chini is een ruwe boomschors die als hele of gemalen specerij wordt gebruikt. Het wordt ook gebruikt in groene thee.
 • Zwarte peper of kali-mirch is een inheemse Indiase specerij die in de West-Ghats-regio wordt verbouwd. Het is een van de meest gebruikte specerijen in India, bijna te vinden in elke Indiase keuken. Het wordt gebruikt als hele of gemalen specerij, kan met voedsel worden gekookt of als garnering/dressing worden gebruikt.
 • Kurkuma, of Haldi, is een andere veel voorkomende specerij die in de dagelijkse keuken wordt gebruikt. Het is antimicrobieel en verhoogt de immuniteit.

Naast deze essentiële Indiase kruiden worden komijn, koriander, nootmuskaat, foelie, cassiaschors, mosterdzaad, fenegriek en saffraan ook veel gebruikt in de Indiase keuken.

Verschillende klimaatzones produceren verschillende kruiden. Hoewel de meeste in Zuid-India worden verbouwd, kunnen sommige kruiden alleen in een bepaald gebied worden verbouwd, zoals saffraan, waardoor ze heel erg duur zijn.

Specerijen inkopen is een andere gigantische taak voor ons. Vervalsing en dubbelhartigheid komen vaak voor als u niet weet hoe u op zuiverheid moet controleren. Elke specerij heeft een andere zuiverheidstest. Onze sourcing kijkt naar alle aspecten en brengt u alleen de beste, onvervalste en originele kruiden.

No Replies to "Specerijen"

  Leave a reply

  Your email address will not be published.

  Kessariya Kitchen
  × WhatsApp us Available from 06:00 to 23:59 Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday